2 el olijfolie
1 liter water
1 flespompoen
2 winterpenen
3 sjalotten
3 knoflooktenen
stukje gember
1 sinaasappel
2 groentenbouillonblokjes
Schil de pompoen, halveer deze, verwijder de pitten en snij in stukken.
Was de winterpeen en snij in stukken.
Pel en snipper de sjalotten.
Pen en snij de knoflook fijn.
Schil de gember en snij deze in kleine stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokkenhuis, en snij de appel in stukken.
Pers de sinaasappel uit.
Verhit de olie in de soeppan en fruit de sjalotten, knoflook en gember 3 minuten op laag vuur.
Voeg de pompoen en winterpeen toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoge temperatuur.
Schep af en toe om
Voeg het water, de bouillonblokjes, de appel en sinaasappel toe.
Breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met (cayenne)peper.
Ook lekker met reepjes gerookte zalm of gerookte kip en/of een topping van crème fraiche of ricotta
Heb je de mooie soeplepels van Napoleon al gezien? Voor het serveren van soepen heeft Napoleonbestek.nl prachtige soeplepels in het assortiment. De gekleurde soeplepels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en kunnen goed gecombineerd worden bij je bestaande bestek of servies. Het bestek van EME Napoleon kan in de vaatwasser worden gewassen.
De soeplepels van EME Napoleon hebben een prachtig parelmoer gekleurd handvat en een fraai design.