Minestra Maritata  - Bruiloftssoep

Minestra Maritata - Bruiloftssoep

minuten lezen

Ingrediënten:

450 gram gehakt (half om half)
50 gram paneermeel 
1 losgeklopt ei
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 el. fijn gesneden peterselie 
1 tl. fijn gesneden tijm 
2 el. extra vierge olijfolie
zout en versgemalen peper
2 uien, gesnipperd 
2 wortels, in blokjes van 5mm gesneden 
4 stengels bleekselderij, in blokjes van 5 mm gesneden 
1 teentje knoflook, geraspt
1,25 liter kippenbouillon
175 gr. Orzo
175 gr. spinzie, zonder steeltjes en grofgesneden
50 gr. parmezaanse kaas voor de garnering.
 
 

Bereiding:

De gehaktballetjes

Meng het gehakt met parneelmeel, losgeklopt ei, Parmezaanse kaas en kruiden.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en maak balletjes van 1,5 cm /  2 cm.
Verhit de olie in de pan en bak de gehakballetjes bruin. 
Houd de balletjes apart.
 
De soep
 
Verhit de olie in een grote soeppan.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij toe en breng op smaak met peper en zout.
Zet het vuur laag en laat de groenten 10 min. langzaam smoren. Roer regelmatig door.
Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee.
Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. 
Voeg de pasta toe en kook op middelhoog vuur 5 tot 8 minuten. 
Voeg de spinazie toe en kook de soep nog 2 minuten. 
Voeg de gehaktballetjes toe en laat de groenten langzaam verder garen. 
 
Schep de soep in diepe borden of kommen en garneer met geraspte kaas. 
Heb je de soep eerder bereid? Verdun de soep dan met extra bouillon.
 
Bron: www.desmaakvanitalie.nl
 
 
 
 
 
Delen